Behram-begova medresa u Tuzli

Šampionski pohodi na 18. Sportskim susretima

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u Bosni iHercegovini u periodu od 22. do 24. aprila 2017. godine organizovala je XVIII sportske susrete učenika srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Susreti su održani u Bihaću i Cazinu, a domaćin je bila Medresa “Džemaludin ef. Čaušević”.

Na ovogodišnjim sportskim susretima učešće su uzeli učenici svih medresa Islamske zajednice u BiH, učenici Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva, Islamske gimnazije Dr Ahmeda Smajlovića iz Zagreba  i Medrese “Mehmed Fatih” iz Podgorice. U prostorijama i objektima Medrese “Džemaludin ef. Čaušević” u Cazinuodržana su takmičenja u stonom tenisu i šahu, kao i fudbalski i košarkaški turnir, ana stadionu „Jedinstvo“ u Bihaću održana su atletska takmičenja.

Učenici naše škole su ponosno odbranili dosadašnje uspjehe na sportskim susretima, pa je tako pobjednički bajrak i dalje u Medresi.

Rezultati po disciplinama su sljedeći:

-        Delić Eldar, 2. mjesto na 800m

-        Ibrahimović Smajo, 2. mjesto 200m

-        Šiljić Abdulah, 2. mjesto bacanje kugle

-        1. mjesto u štafeti 4*100m

-        Vejzović Hajrudin, 3. mjesto 100m 

-        1. mjesto u košarci

-        3. mjesto u futsalu

-        Jahić Izet, 1. mjesto u šahu.

Na samom kraju susreta u uručeni su pehari i diplome za ekipe i pojedince koji su bile najuspješnije na XVIII sportskim susretima. Titulasveukupnog pobjednika pripala je učenicima “Behram-begove medrese” iz Tuzle, čije prostorije će do idućih sportskih susreta krasiti bajrak pobjednika.

U pratnji učenicima su bili profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja Samir Spahić, profesor arapskog jezika Admir Muratović i odgajatelj Ramiz Nurikić.

Podnozje

galerija bottom

 

dmdm2rssb

POČETNA  |  HISTORIJAT  |  MEDRESA DANAS  |  VIJESTI  |  OGLASNA TABLA  |  MULTIMEDIJA  |  KONTAKT     Copyright 2017 © Behram-begova medresa u Tuzli