Behram-begova medresa u Tuzli

Regionalni program stručnog uasvršavanja za profesore/nastavnike engleskog jezika

Behram-begova medresa u Tuzli je i ove godine bila domaćin jedinstvenog programa stručnog usavršavanja za profesore engleskog jezika, trodnevnom seminaru iz metodike nastave engleskog jezika Tuzla English Language Teaching Seminar - TELTS 2017. Ovo je već osmu godinu u kontinuitetu da seminar organizira Behram-begova medresa u Tuzli u saradnji sa Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona i uz podršku Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, Muftijstva tuzlanskog, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, Univerziteta u Tuzli i Udruženja profesora engleskog jezika TK.

Do sada je ovaj vid stručnog usavršavanja pohađalo više od 300  nastavnika osnovnih i srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine i Srbije.

Seminar je planiran za ukupno 98 nastavnika iz 33 različita grada iz Bosne i Hercegovine, Srbijei Crne Gore.

Predavači na Seminaru su bili američki profesori i stručnjaci iz područja metodologije izvođenja nastave engleskog kao stranog jezika.

Svečana ceremonija otvaranja seminara održana je u ponedjeljak 19. juna u Behram - begovoj medresi. Tom prilikom direktor Medrese Ahmed Hatunić se obratio prisutnima, poželio im dobrodošlicu i iskazao svoje zadovoljstvo što se regionalni projekat iz engleskog jezika održava u našoj školi.

Pored direktora, na ceremoniji otvaranja su se još obratili i Muftija tuzlanski Vahid Fazlović, potom gospođa Leah Pease, direktorica Ureda za odnose s javnošću pri Američkoj ambasadi u Sarajevu, Mersija Jahić, pomoćnica ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK te Nihada Delibegović Džanić, dekanesa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Seminar je trajao do srijede 21. juna.

Podnozje

galerija bottom

 

dmdm2rssb

POČETNA  |  HISTORIJAT  |  MEDRESA DANAS  |  VIJESTI  |  OGLASNA TABLA  |  MULTIMEDIJA  |  KONTAKT     Copyright 2017 © Behram-begova medresa u Tuzli