Behram-begova medresa u Tuzli

Behram-begova medresa domaćin XXI debatnog takmičenja Bosne i Hercegovine

Behram-begova medresa je domaćin XXI debatnog takmičenja Bosne i Hercegovine koje se održava od 23. do 25. februara. Organizator su Centar za kulturu dijaloga Bosne i Hercegovine iz Sarajeva i Behram-begova medresa u Tuzli.

Takmičenje je u petak 23. februara otvorio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović koji je kazao da su mladi, kultura i dijalog budućnost naše zemlje, te da se kulturom dijaloga dolazi i do veoma važnog dijaloga među kulturama.

Prisutnima su se obratili i direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, direktorica Centar za kulturu dijaloga Bosne i Hercegovine Sanja Vlaisavljević, pomoćnica Ministra za obrazovanje i nauku u Vladi Tuzlanskog kantona Mersija Jahić i koordinator ovog takmičenja Ahmed Omerović.

Na takmičenju učestvuje oko 140 učenika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Naziv ovogodišnje debatne smotre srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine je "Jednaki u različitosti - ne diskriminaciji". Generalne teme o kojima će takmičari debatirati su: Zajedništvo u školi (u Bosni i Hercegovini); Izuzeće od jednakog postupanja (gdje je najveća dobrobit od pozitivne diskriminacije) u Bosni i Hercegovini i Utjecaj medija na poticanje diskriminacije (u Bosni i Hercegovini).

Podnozje

galerija bottom

 

dmdm2rssb

POČETNA  |  HISTORIJAT  |  MEDRESA DANAS  |  VIJESTI  |  OGLASNA TABLA  |  MULTIMEDIJA  |  KONTAKT     Copyright 2017 © Behram-begova medresa u Tuzli