Behram-begova medresa u Tuzli

Lejli Begunić proučena hafiska dova

Hafiska dova Lejli Begunić, učenici četvrtog razreda Behram-begove medrese, proučena je u četvrtak 27.decembra 2018. godine u džamiji medrese. Ona je 60. hafiz među učenicima naše škole u periodu od 2000. godine do danas.

Hafiza Begunić položila je hifz 15. decembra 2018. godine pred Komisijom za polaganje hifza Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Muhafiz Lejli Begunić je Edin Dedić, profesor u Behram-begovoj medresi, kojem je ovo osmi kandidat kojeg je izveo u zvanje hafiza Časnog Kur`ana.

Muftija tuzlanski Vahid-ef.Fazlović je u svome obraćanju čestitao hafizi Begunić, njenim roditeljima, muhafizu. Naglasio je da jedino učenjem Kur`ana i ukoliko živimo po njemu možemo biti snažni.

Prisutnima su se obratili i direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić. On je rekao da su ovo najdragocjeniji trenuci u našoj školi: Brojimo hafize ne da se hvalimo, nego da ohrabrimo naš narod da uči i memoriše Časni Kuran.

Hafiza Lejla Begunić rođena je u Tuzli 1999. godine. Kćerka je Jasmina i Mirsade. Osnovnu školu završila je u Srebreniku. Hifz je počela učiti u novembru 2017. godine.

Hafiskoj dovi su prisustvovali izaslanik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafiz Dževad Šošić, Ibrahim Begović, direktor Uprave za obrazovanje Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Džemal Muslihu, prestavnik Svjetske organizacije za hifz i Sead Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog.

Podnozje

galerija bottom

 

dmdm2rssb

POČETNA  |  HISTORIJAT  |  MEDRESA DANAS  |  VIJESTI  |  OGLASNA TABLA  |  MULTIMEDIJA  |  KONTAKT     Copyright 2017 © Behram-begova medresa u Tuzli