Behram-begova medresa u Tuzli

Obilježen Dan škole

Dan Behram-begove medrese (šesti oktobar) svečanim programom je obilježen u petak 8. 10. 2021. godine.

U svim odjeljenjima je održan čas odjeljenske zajednice, na kojem se učenicima govorilo o historijatu naše škole.

Svečani program koji je uslijedio poslije izveli su učenici horske i recitatorske sekcije. Prisutnima se obratio direktor Behram-begove Ahmed Hatunić. On je svima zaželio sretan Dan škole i podsjetio je sve na važnost obrazovanja.

Na svečanosti je bio i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, koji je u svome obraćanju govorio o počecima rada naše škole, prisjetio se ratnog vremena i uslova u kojima je Medresa započela rad.

I ove godine dodijeljena su priznanja dugogodišnjim uposlenicima Behram-begove medrese. Ovogodišnje priznanje iz reda profesora dobili su profesorica engleskog jezika u našoj školi Amila Hasanspahić i profesor kiraeta hafiz Edin Dedić, a iz reda tehničkog osoblja Mejra Šljivo i Šahman Kalajevac, oboje radnici u školskoj kuhinji.

Proglašeni su i najbolji učenici u prošloj školskoj godini: Husein Jašić Ia, Abduselam Hasanbašić Ib, Emina Husić Ic, Fatima Huskanović Id, Ahmed Avdibašić IIa, Muhamed Dedić IIb, Lamija Mujčinović IIc, Tahira Zukić IId, Faris Keserović IIIa, Atif Mekić IIIb, Ajla Baturić IIIc i Fatima Halilović IIId.

Za najbolja odjeljenja proglašena su: IIId, IIIc i IIc, dok je odjeljenje s najmanje izostanaka bilo IIIa.

Za najuspješnijeg sportistu proglašen je Tarik Saletović.

Povodom Dana škole raspisan je i literarni konkurs na temu: A nikad nisam, kad sam ti, Gospodaru moj, molbu uputio nesretan ostao (Kur'an; Merjem:4). Prvo mjesto je osvojila Medina Hatunić, drugo mjesto Maida Mehmedćehajić a treće Fatima Halilović. Za najčitaoca je proglašena Ahmedina Ramić.

Podnozje

galerija bottom

 

dmdm2rssb

POČETNA  |  HISTORIJAT  |  MEDRESA DANAS  |  VIJESTI  |  OGLASNA TABLA  |  MULTIMEDIJA  |  KONTAKT     Copyright 2017 © Behram-begova medresa u Tuzli