Behram-begova medresa u Tuzli

Svečanom akademijom ispraćeni maturanti 346. generacije Behram-begove medrese

U prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra u petak 27.5.2022. godine održana je svečana akademija maturanata 346. generacije Behram-begove medrese.

Bogat kulturni program se sastojao od učenja Kur'ana, ilahija, kasida, recitala i posljednje prozivke maturanata od njihovih razrednih starješina.

Svečanosti su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović, rukovodilac Odjela za visoko obrazovanje Rijaseta islamske zajednice Ekrem Tuucaković, mnogi prijatelji naše škole, roditelji i predstavnici raznih ustanova.

Ovogodišnja generacija broji 60 učenika i 60 učenica. Maturantima u muškim odjeljenjima su razrednici bili hafiz Asmir Imamović i Dino Ćorović, a odgajatelj Abdullah Kapo. Maturantice su vodile razrednice Merzija Kasumović i Mejra Numanović, a odgajateljice su bile Edina Đedović i Mersa Šabanović-Ibišević.

Ovo generacija je iznjedrila veliki broj učenika koji su na raznim takmičenjima na najbolji način predstavili svoju školu. Također je dala i hafiza Muhameda Čiraka i hafizu Zulejhu Omerbašić.

Učenik generacije je Amsal Avdihodžić, a učenica generacije je Lejla Dorić.

Podnozje

galerija bottom

 

dmdm2rssb

POČETNA  |  HISTORIJAT  |  MEDRESA DANAS  |  VIJESTI  |  OGLASNA TABLA  |  MULTIMEDIJA  |  KONTAKT     Copyright 2017 © Behram-begova medresa u Tuzli