Behram-begova medresa u Tuzli

Održan seminar za profesore engleskog jezika TELTS 2022

U Behram-begovoj medresi je 23. i 24.6.2022. godine održan jedanaesti Tuzla English Language Teaching Seminar (TELTS) 2022-Game on, za profesore i nastavnike engleskog jezika u Bosni i Hercegovini. Svečanom programu otvaranja seminara, koji je upriličen 23.juna 2022. godine prisustvovali su direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona dr. Ahmed Omerović, ataše za kulturu i obrazovanje pri Američkoj ambasadi u Sarajevu Christienne Carroll, direktor Regionalnog ureda za programe engleskog jezika (RELO) pri Američkoj ambasadi u Beogradu Kevin McCaughey, ekspert za kulturu i obrazovanje u Američkoj ambasadi u Sarajevu Elizabeta Delić, te predstavnici univerziteta u Tuzli i drugih partnerskih institucija.

Predavači na seminaru su bili američki profesori i stručnjaci iz područja metodologije nastave engleskog jezika, te lokalni predavači koji su učestvovali u obrazovnim programima koje nudi State Department i Ured za programe engleskog jezika.

Ovaj dvodnevni seminar je organizovala Behram-begove medrese i Muftijstvo Tuzlansko, u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, uz podršku Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona i Ministarstva obrazovanja i nauke TK, Univerziteta u Tuzli i Udruženja profesora engleskog jezika Tuzlanskog kantona (TETA).

Ove godine seminaru je prisustvovalo stotinu nastavnika iz cijele Bosne i Hercegovine. Seminar je poslužio kao dobra platforma za razmjenu iskustava i saradnju.

Podnozje

galerija bottom

 

dmdm2rssb

POČETNA  |  HISTORIJAT  |  MEDRESA DANAS  |  VIJESTI  |  OGLASNA TABLA  |  MULTIMEDIJA  |  KONTAKT     Copyright 2017 © Behram-begova medresa u Tuzli