Ajla Mešanović najvolonter Behram-begove medrese

{gallery}0702210{/gallery}

U srijedu 3. februara ove godine najboljim i najistrajnijim volonterima naše škole dodijeljeni su certifikati.

Direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić prisustvovao je svečanosti dodjele i uručio je certifikate. Ajla Mešanović proglašena je za najvolontera, drugo mjesto zauzeo je Harun Bećić, a treće Adis Bajrami. I ostalim volonetrima, koji su u prethodnom periodu pokazali ustrajnost, dosljednost i nesebičnost, a koji su volontirali u biblioteci Behram-beg i u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom razvoju u Tuzli, dodijeljeni su certifikati.

Direktor Hatunić u svom obraćanju istakao je važnost volontiranja u našoj zajednici, te je pohvalio sve članove ove sekcije za nesebičnost koju su pokazali, pomažući slabije u našoj zajednici.

Volonterska sekcija u našoj školi egzistira nekoliko godina, a zahvaljujući njenim članovima uspjeli su do sada podržati nekoliko humanitarnih akcija i donirati određena sredstva u rubne dijelove naše domovine.

Također, saradnja postoji dugo godina sa Zavodom, centrom Koraci nade u Tuzli, predškolskom ustanovom Aladin i Specijalnom bibliotekom Behram-beg.