U medresi se učenički dom dijeli na dva dijela: dom za učenike i dom za učenice. Učenici i učenice su smješteni u objektima A, B, C i D.

Nakon završetka nastave, učenici veći dio vremena provedu u spavaonicama. Tamo koriste svoje vrijeme za odmor, druženje, planiranje budućih aktivnosti, za edukaciju i sl.

Posljednjih godina kapacitet doma je povećan, što utječe kvalitet života učenika koji borave u njemu.

Učenici u domu borave tokom sedmice, a vikende provode kod svojih kuća.

Kroz različite interakcije učenici imaju priliku unaprijediti svoje socijalne vještine i učiti jedni od drugih.

Čitav prostor doma učenicima je na raspolaganju i mogu koristiti sve njegove kapacitete.

Kako bi se optimalno iskoristilo vrijeme koje imaju tokom sedmice učenici, imaju „Raspored dnevnih aktivnosti“, koji podrazumijeva predočavanje učenicima vremena predviđenog za ključne aktivnosti tokom dana.

Dnevni boravak

Učenički dom ima nekoliko dnevnih boravaka. Preciznije, svaki paviljon ima svoje prostorije predviđene za slobodne aktivnosti učenika.  U slobodno vrijeme učenice i učenici se na dnevnim boravcima odmaraju, druže uz kahvu ili čaj isl.

Također, u dnevnim boravcima učenici mogu gledati TV ili organizirati druženja u manjim ili većim grupama. Te aktivnosti su ujedno i prilika za upoznavanje novih osoba, sticanje prijatelja, učvršćivanje postojećih prijateljstava.

Spavaonice

Svi učenici Behram-begove medrese, bez obzira na mjesta prebivališta iz kojih dolaze, stanuju u učeničkim domovima.

Za njihov smještaj na raspolaganju je 86 spavaonica, kapaciteta 4-8 ležaja. Spavaonice su opremljene potrebnim namještajem.

Uz spavaonice su smješteni drugi prateći sadržaji, neophodni za normalan smještaj učenika (sanitarni i mokri čvorovi, dnevni boravci, ostave i sl.).