Akademik Ejup Ganić: Obrazovanje je presudno za opstanak Bosne

{gallery}0403190{/gallery}

U srijedu 27.2.2019. godine u našoj školi je boravio akademik dr. Ejup Ganić, član Predsjedništva Bosne i Herecegovine i predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, te osnivač i vlasnik jednog od najprestižnijih univerziteta u jugoistočnoj Evropi Sarajevo School of Science and Technology.

Akademik Ganić je bio i s profesorima na svečanoj sjednici Nastavničkog vijeća. U svom obraćanju prisjetio se nekih događaja koji su doveli do referenduma za nezavisnost Bosne i Hercegovine u februaru i martu 1992. godine. Podijelio je i svoja sjećanja na rahmetli predsjednika Aliju Izetbegovića, kao i na neke događaje koji su prethodili međunarodnom priznanju Bosne i Hercegovine.

Nakon toga, održan je svečani program povodom Dana nezavisnosti. Učenici naše škole su prigodnim recitacijama, izvođenjem drame Ilhamijin put u smrt i učenjem ilahija i sevdalinki obogatili druženje povodom ovog, jednog od najznačajnijih dana, u historiji naše domovine. Učenicima su se obratili direktor naše škole Ahmed Hatunić i akademik Ganić. Naš gost je u svom obraćanju podsjetio učenike naše škole na važnost obrazovanja: Ako budemo učili i radili promijenit ćemo našu zemlju. Samo uz znanje možemo biti prvi.