Amel Tuka se družio s učenicima Medrese

Poznati bosanskohercegovački atletičar, olimpijac i uzor mladih Amel Tuka boravio je u Medresi. On se u utorak 19.10.2021. godine u poslijepodnevnim satima družio s učenicima naše škole. U džamiji Medrese se prisjetio šta za njega znači biti vjernik, koliko je vjera utjecala na njegov život i kako mu pomaže da se izbori s raznim izazovima u životu. Istakao je važnost autoriteta od roditelja, učitelja, profesora pa sve do trenera. Samo rad, disciplina, dosljednost i vjera u Boga i u sebe mogu dovesti do izuzetnih rezultata u životu, pa i u sportu, naglasio je. Kaže da je uvijek s ponosom isticao odakle potiče, koje je vjere i nacije i zato je uvijek nailazio na simpatije i poštovanje kod ljudi svuda u svijetu.

Nakon ugodnog razgovora s učenicima uslijedilo je fotografiranje: svi su željeli da imaju lijepu uspomenu na ovo druženje.

Amel Tuka je osvajač srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u 2019. godini i bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu 2015. godine. Vlasnik je državnog rekorda u disciplinama na 400 i 800 metara.