Anisu Subašiću pročena hafiska dova

{gallery}3003220{/gallery}

U srijedu, 30. marta 2022. godine, u džamiji Behram-begove medrese, proučena je hafiska dova Anisu Subašiću. Posljednje ajete je proučio pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u periodu od 26. februara do 12. marta 2022. godine. A hifz je počeo učiti u trećem razredu Medrese. Muhafiz mu je bio Nedžad Vehabović, profesor u Behram-begovoj medresi.

Dovi su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Tešnju Fuad-ef. Omerbašić, predstavnik Svjetske organizacije za hifz Džemal Muslih, te mnogobrojni hafizi, profesori, rodbina i prijatelji.

Gostima su se prigodnim riječima obratili muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Tešanj Fuad-ef. Omerbašić.

Diplomu u ime Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafizu Subašiću je uručio muftija tuzlanski, Vahid-ef. Fazlović.

Hafiz Anis Subašić je 87.hafiz naše škole i svršenik 345. generacije Behram-begove medrese. Rođen je u Zenici 2002. godine od majke Medine i oca Adisa. Student je prve godine Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.