Autobus prijateljstva u bosanskim gradovima

Tokom ramazana učenici Medrese i profesori posjetili su nekoliko gradova na području Muftijstva tuzlanskog, gdje su se upoznali sa ljudima, običajima i znamenitostima tih mjesta. Obišli su Brčko, Orašje, Janju, Bijeljinu, Vlasenicu, Bratunac, Odžak, Bosanski Šamac, Modriču, Banoviće, Srebrenicu, Zvornik i Kalesiju.

U svim medžlisima za predavače i učenike je pripremljen iftar, a nakon akšam-namaza učenici i učenice su izveli program sastavljen od učenja Kur`ana, čitanja hadisa, prigodnih recitacija o blagodatima mjeseca ramazana, te učenja ilahija. Na kraju programa profesori Behram-begove su održali predavanja.

Predavači su bili: hfz. Nedžad Vehabović, Nedim Alić, hfz. Muamer Kadrić, hfz. Amir Hodžić, Kemal Jusufović, hfz. Edin Dedić, Rijad Šestan, hfz. Asmir Imamović, hfz. Mirnes Spahić, Bekir Šabić, Smail Hašarić i hfz. Abdullah Kapo.

Već nekoliko godina Autobus prijateljstva u toku ramazana putuje u sve medžlise Tuzlanskog muftijstva. Bila je ovo izuzetna prilika da se u ramazanu učenici naše škole druže sa mladima u džematima koje su posjetili.