Behram-begova medresa pobjednik XX sportskih susreta

Na XX sportskim susretima učenika srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održanih u Mostaru 13. i 14. oktobra 2018. godine, naši momci su osvojili 7 zlatnih medalja i tri srebrne. Tako je pobjednički pehar i bajrak ponovo vraćen u našu školu.

Ekipe iz bosanskih medresa, a ovaj put i ekipe iz Sandžaka i Crne gore, te Prva bošnjačka gimnazija takmičile su se u disciplinama mali nogomet, košarka, atletika, stoni tenis i šah.

Sveukupni pobjednik ovogodišnjih susreta je Behram-begova medresa, čije su ekipe osvojile ukupno 140 bodova, od mogućih 146, drugo mjesto zauzela je Medresa Osman-ef. Redžović i treće mjesto zauzela je Gazi Husrev-begova medresa.

Ekipe Behram-begove medrese bile su najuspješnije u košarci i u malom nogometu i zauzele su prvo mjesto. Također, prvo mjesto su osvojili u atletici u disciplini štafeta 4×100 metara.

Naš učenik Abdulah Šiljić osvojio je prvo mjesto u disciplini bacanje kugle. Učenik Hajrudin Vejzović osvojio je tri zlatne medalje: trčanje na 100 metara, trčanje na 200 metara i u skoku udalj.

Muamer Arnautović osvojio je drugo mjesto u disciplini trčanje na 800 metara.

Ibrahim Spahić osvojio je drugo mjesto u stonom tenisu, a Izet Jahić osvojio je drugo mjesto u šahu.

Najboljim sportistom sportskih susreta proglašen je Hajrudin Vejzović, učenik trećeg razreda naše škole.

Na ovom takmičenju učestvovale su Prva bošnjačka gimnazija iz Sarajeva, Gazi-Husrev begova medresa iz Sarajeva, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Medresa Mehmed Fatih iz Podgorice, Karađoz-begova medresa iz Mostara, Medresa Džemaludin Čaušević iz Cazina, Medresa Osman-ef.Redžović iz Visokog, Medresa Gazi Isa-beg iz Novog Pazara i Behram-begova medresa.

Ekipi Behram-begove medrese je ovo deveta kruna zaredom na ovim sportskim susretima. A bilo ih je dosta i u prošloj školskoj godini kada su pokazali da su u odličnoj formi , a i ovi rezultati su pokazatelj da će ovi momci biti teški protivnici na sportskim terenima, gdje god da se pojave. Najzaslužniji za ove izvanredne uspjehe naših sportista je Samir Spahić, profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Behram-begovoj medresi.