Bronzana medalja za medresine sportašice

U periodu od 6-8.10.2023. godine održani su VII sportski susreti učenica srednjoškolskih obrazovnih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Na susretima su učestvovale učenice iz devet medresa. Takmičilo se u nekoliko disciplina: odbojci, atletici, šahu i stonom tenisu. Učenice naše škole ponovile su prošlogodišnji uspjeh i zauzele treće mjesto.

Halilović Minela, učenica trećeg razreda osvojila je prvo mjesto iz stonog tenisa. Mehmedović Merima, učenica trećeg razreda osvojila je drugo mjesto u disciplinama na 100 i 200 metara. Delić Sumeja, učenica četvrtog razreda takmičila se iz šaha i osvojila je peto mjesto.

Prvak sportskih susreta je Prva bošnjačka gimnazija iz Sarajeva, a drugo mjesto zauzela je Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika. Treće mjesto osvojila je ekipa Behram-begove medrese.

Takmičilo se devet medresa: Behram-begova medresa iz Tuzle, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Medresa Osman-ef. Redžović iz Velikog Čajnog, Karađoz-begova medresa iz Mostara, Medresa Reis Ibrahim-ef. Maglajlić iz Banja Luke, Medresa Reis Džemaludin-ef. Čaušević iz Cazina, Medresa Mehmed Fatih iz Podgorice, Prva bošnjačka gimnazija iz Sarajeva i Gazi Husrev-begova medresa iz Sarajeva.

Domaćin ovogodišnjih sportskih susreta bila je Gazi Husrev-begova medresa.