Dan srednjoškolaca u Behram-begovoj medresi

Međunarodni Dan srednjoškolaca se obilježava 17. novembra. Vijeće učenika Behram-begove medrese u saradnji sa Mrežom vijeća učenika tuzlanskog kantona (MreVUK), organiziralo je niz radionica, programa i sportskih takmičenja tokom ovog dana.

Tako je u našoj školi organizirana debatna radionica za učenike srednjih škola sa područija Grada Tuzle. Učešće je uzelo 8 škola a tema radionice je bila „Argumenti i argumentacija kao sredstvo komunicuranja u 21. vijeku“.

Sportska takmičenja u futsalu, odbojci, košarci i šahu su se organizirala u nekoliko tuzlanskih srednjih škola, a domaćin utakmicama u fuzsalu je bila Behram-begova medresa. Igralo se po kup sistemu i ekipa naše škole je osvojilo 2. mjesto. Odbojkaše utakmice su odigrane  u Gimnaziji Meša Selimović, a naša ekipa je i u ovoj disciplini zauzela 2. mjesto. Naš učenik Halid Jusić je osvojio 2. mjesto u šahu. Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.

Istog dana je za naše i učenike drugih srednjih škola Grada Tuzle održana fotoradionica. Fotoradionicu je vodio učenik četvrtog razreda Medrese Faris Kadušić, polaznik između ostalih, i kursa fotografije u organizaciji poznate televizije Nacionalna geografija.