Dani porodičnih vrijednosti

Manifestacija Dani porodičnih vrijednosti održana je u četvrtak 23. februara 2023. godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. Program je bio raznovrstan, a izveden je pred velikim brojem gošći, majki učenica i učenika i prijatelja naše škole. Izveli su ga članovi horske, recitatorske i dramske sekcije Behram-begove medrese. Sastojao se od učenja Kur`ana, ilahija, igrokaza i obraćanja direktora Behram-begove medrese Ahmeda Hatunića i muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića. Manifestaciji je prisustvovao i ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona dr. Ahmed Omerović. Gošća programa bila je poznata interpretatorka ilahija i kasida Šejma Mehić i učenici iz Zavoda za odgoj i obrazovanje iz Tuzle.

Na programu su proglašeni i pobjednici literarnog konkursa koji je naša škola raspisala za osnovne i srednje škole u saradnji sa Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona.

Ova manifestacija se organizuje šesnaesti put, a ovogodišnja središnja tema bila su Djeca. Nastavak je to promovisanja značajnih vrijednosti u našim porodicama.

 

U okviru obilježavanja Dana porodičnih vrijednosti u srijedu 22. februara održana je tribina. O Ulozi žene u očuvanju porodičnih vrijednosti govorila je poznata novinarka i profesorica na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu na Odsjeku Žurnalistika  prof.dr. Fahira Fejzić-Čengić.