Dani porodičnih vrijednosti

Centralna manifestacija Dani porodičnih vrijednosti je održana je u četvrtak 31. marta ove godine. Tema programa je Knjiga. Program je izveden pred velikim brojem gošći, majki učenica i učenika i zvanica iz kulturnog i javnog života Tuzlanskog kantona. 

Ovo je 11. po redu manifestacija Dani porodičnih vrijednosti. Nastavak je to promovisanja značajnih vrijednosti u našim porodicama. Glavni nosioci programa su učenici horske, recitatorske i literarne sekcije.

Kao i svake godine, i ove je raspisan literarni konkurs za osnovne i srednje škole. Tema literarnog konkursa za osnovne škole je: Knjige su naočare kroz koje gledamo svijet, a dobitnici nagrada su:

1. mjesto Belma  Ramić, učenica 9. razreda Prve OŠ Živinice.

2. mjesto Maida Mehmedćehajić, učenica 7. razreda OŠ Novi Grad.

3. mjesto Lamija Tupković, učenica 9. razreda OŠ Novi Grad

Tema literarnog konkursa za učenike srednje škole je: Ko je savijen nad knjigom taj uspravno hoda, a dobitnici nagrada su:

1. mjesto Emina Mahmutbegović, učenica Međunarodne srednje škole Tuzla

2. mjesto Dalila Sufi, učenica 1. razreda Gimnazije Ismet Mujezinović

3. mjesto Elma Baraković, učenica 3. razreda  Mješovite srednje škole Gračanica.

Poseban literarni konkurs raspisan je za učenike Behram-begove medrese. Tema ovog konkursa bila je: Lijepa riječ je kao lijepo drvo, a dobitnici nagrada su:

1. mjesto Zejna Šarić, učenica 4d,

2. mjesto Abdurahman Siočić, učenik 1a, i       

3. mjesto Senad Zukić,učenik 4b.

U okviru obilježavanja Dana porodičnih vrijednosti u srijedu 30. marta je održana promocija knjige autorice prof. Melihe Terzić, Album- Naslijeđe. Pored autorice, promotorice su bile prof. Azra Fazlović i prof Azra Hasanović.