Decembarske aktivnosti u Behram-begovoj medresi

U mjesecu decembru u Behram-begovoj medresi je organizovano nekoliko programa s ciljem edukativnog i odgojnog djelovanja na učenike, kao i aktivnosti općeg karaktera.

U četvrtak 3. decembra za učenike je organizirano predavanje na temu „Mogućnosti i zloupotreba društvenih mreža“. Predavač je bio prof. dr. Asim Pandžić, profesor na odsjeku za Socijalni rad Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Profesor je kroz video animacije i prezentaciju učenicima govorio o svim prednostima i mogućnostima koje nude društvene mreže, ali i o štetnim uticajima, zloupotrebama i načinima kako zaštititi sebe i svoje podatke na društvenim mrežama.

U utorak 8. decembra u džamiji Medrese je organizirana promocija knjige „Zulija“ autora Bajre Perve. Bajro Perva je dugogodišnji novinar islamskih informativnih novina Preporod. Promociji su prisustvovali autor knjige, direktor Medrese Ahmed Hatunić i promotorka Admira Pezo.

U utorak 15. decembra u Medresi je održana redovna sjednica Aktiva pedagoga srednjih škola Grada Tuzle. Pedagozi iz nekoliko tuzlanskih srednjih škola je razgovaralo o aktivnostima koje planira Društvo pedagoga TK, o planiranim seminarima koje provodi Pedagoški zavod Tuzla i naravno, nezaobilaznim pitanjima iz prakse i razmjena iskustava.

decembar 151