Deveti Dani porodičnih vrijednosti

U Behram-begovoj medresi u Tuzli je u danima 24-26. marta 2014. godine održana deveta manifestacija po redu Dani porodičnih vrijednosti 2014. Ova tradicionalna manifestacija predstavlja susret majki učenika Medrese i brojnih prijateljica ove škole i podsjećanje na trajne vrijednosti porodice i porodičnog života.

Ovogodišnja njena centralna tema je bila rođenje djeteta. Prvoga dana manifestacije otvorena je izložba fotografija učeničkih aktivnosti, u Edukacijskoj sali Behram-begove medrese. Ovom izložbom je predstavljen set raznih aktivnosti učenika ove škole koje oni provode. Isti dan je izvršeno i poklanjanje hatmi šehidima Bosne i Hercegovine, a koje su proučili učenici Medrese.

Kao glavna manifestacija Dana porodičnih vrijednosti 2014., održan je bogat kulturno-obrazovni program u utorak 25. marta ove godine. Program se
sastojao od muzičkih i scenskih nastupa učenika (ilahije i kaside, te recitacije i igrokaz), predavanja o temi manifestacije (koje je održala profesorica Azra Fazlović) i obraćanja direktora Behram-begove medrese Ahmeda Hatunića i muftije tuzlanskog Vahida-ef. Fazlovića.

Na ovoj manifestaciji su proglašeni i pobjednici literarnog konkursa kojeg je Behram-begova medresa raspisala ovim povodom u saradnji s pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona.

U kategoriji osnovnih škola pobjednici su:
– Lejla Goletić, Prva osnovna škola Živinice, prvo mjesto,
– Amina Mehmedović, OŠ “Tušanj”, Tuzla, 2. mjesto,
– Emina Mujkić, OŠ “Klokotnica”, Doboj Istok, 3. mjesto.

U kategoriji srednjih škola, pobjednici su:
– Merima Mustafić, Gimnazija “Meša Selimović”, Tuzla, 1. mjesto,
– Belma Babić, Gimnazija “Ismet Mujezinović”, Tuzla, 2. mjesto,
– Anja Zukanović, Medicinska škola Tuzla, 3. mjesto.

U kategoriji interni konkurs za učenike Behram-begove medrese, pobjenici su:
– Maida Karamujić, 1. mjesto,
– Davud Efendić, 2. mjesto i
– Abdulah Sinanović, 3. mjesto.

Ovogodišnja manifestacija Dani porodičnih vrijednosti 2014 okončana je učešćem grupe učenika Medrese u programu u udruženju Koraci nade u Tuzli, na manifestaciji toga udruženja, u srijedu, 26.3.2014.