Domovini u čast: završeni Dani porodičnih vrijednosti

Četrnaesta po redu manifestacija Dani porodičnih vrijednosti održana je u petak 22.3.2019. godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. Organizirala ju je Behram-begova medresa, uz podršku Muftijstva tuzlanskog.

U prepunoj sali BKC-a, učenici Medrese su učili odlomke iz Kur’ana, recitirali hadise, interpretirali ilahije i kaside, čitali recitacije, pjevali sevdalinke, a glumci su izveli kraći dramski prikaz.

Posebnost ovogodišnjeg programa je nastup hora Gimnazije Meša Selimović, koji se predstavio svojim horskim interpretacijama popularnih melodija.

Uz program je održana i izložba kaligrafskih i umjetničkih radova učenika Medrese.

Također, objavljeni su i rezultati literarnog konkursa, koji je, u saradnji s Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona, raspisan za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i za učenike Medrese. Prvonagrađenim su uručene nagrade.

Danima porodičnih vrijednosti su prisustvovale gošće iz Žepča, Janje, Bijeljine, Odžaka, Modriče, Vlasenice brojnih drugih mjesta iz Bosne i Hercegovine.

Program su pratili i održali svoje besjede Seid Eminović iz Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, muftija tuzlanski Vahid-ef.Fazlović i direktor Medrese Ahmed Hatunić. Također su prisustvovali i glavni tuzlanski imam Ahme-ef. Huskanović, direktorica obdaništa Aladin Dženana Ćudić, direktori usztanova IZ-e u Tuzli i brojni drugi gosti.

Tema ovogodišnjeg programa je bila domovina.