Državno takmičenje iz “Projekta građanin”: Behram-begova medresa među najboljim ekipama u Bosni i Hercegovini

{gallery}2505160{/gallery}

Kao pobjednik kantonalnog takmičenje Behram-begova medresa je četvrti put u proteklih šest godina nastupila na državnom takmičenju iz “Projekta građain”. Iako Finalna smotra nije takmičarskog karaktera, učenici Behram-begove medrese su pokazali da spadaju među najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini iz “Projekta građanin”.

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine promovisali su 300 najuspješnijih učenika praktične nastave građanskog obrazovanja „Projekt građanin/Ja građanin“ u školskoj 2015./16. godini. Smotru je svečano proglasila otvorenom Nj. E. Maureen Cormack, ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Svake godine u ovom programu učestvuje oko 30.000 učenika, a pobjednici kantonalnih/županijskih, regionalnih i Brčko Distrikt takmičenja, svoja rješenja za probleme lokalnih zajednica imaju priliku predstaviti na Finalnoj smotri koja se tradicionalno održava u Parlamentu Bosne i Hercegovine.