Dvanaest šampiona znanja

U petak 16.11.2018.godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, u organizaciji Ministarstva obrazovanja i nauke i Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, održana je svečanost promocije najboljih rezultata i najvećih uspjeha osnovaca i srednjoškolaca s područja našeg kantona u prošloj školskoj godini.

Dodijeljena su priznanja učenicima koji su osvojili neko od prva tri mjesta na takmičenjima koja su realizirana u kantonalnoj, federalnoj, državnoj i međunarodnoj konkurenciji.

Među laureatima priznanje je primilo i 12 učenika koji su se takmičili iz raznih disciplina: fizike, engleskog jezika, biologije, hemije, bosanskog jezika, geografije i historije. Priznanja su primili Tursunović Ramo, Britvarević Tarik, Fatić Enida, Selimović Dino, Ćosićkić Dino, Hamidović Edina, Aščić Maid, Ćidić Emir, Ejubović Jasmina, Spahić Kerima, Čičkušić Amina i Begunić Lejla.

Naš učenik Harun Bećić osvojio je prvo mjesto na literarnom konkursu koji je objavio Pedagoški zavod za srednje škole, na temu Riječi imaju moć i pročitao rad pred publikom.