Ekološke aktivnosti učenika Medrese

{gallery}1405150{/gallery}

Ekološko-botanička sekcija naše škole je u proteklom periodu dala svoj doprinos bitnim aktivnostima koje su se održavale u Tuzli. Dana 22. aprila učestvovali su u obilježavanju Dana planete koji su organizirali Univerzitet u Tuzli i „Eko-zeleni“ TK u Kampusu Univerziteta gdje je izvršeno zasađivanje sadnica četinarskog drveća.

Dana 09. 05. učenici su učestvovali u velikoj akciji „Let′s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ koju u Bosni i Hercegovini organiziraju Udruženja građana „Ruke“ iz Sarajeva „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke i „Multi“ iz Tuzle. U ovoj akciji je bilo preko 100 učesnika iz osnovnih i srednjih škola koji su čistli otpad na lokalitetima Slana Banja i Ilinčica.  

Na Dan obilježavanja Mjesne zajednice Batva 12. 05. učenici i učenice su također dali svoj doprinos tako što su uredili lokaciju Spomen obilježja poginulim borcima i šehidima ovog mjesta u Tuzli. Koordinatori ovih aktivnosti bili su voditelji ekološko-botaničke sekcije Edin Brigić i Mejra Numanović.

Nadamo se da će navedene i druge ekološke aktivnosti koje se održavaju u našem gradu doprinijeti poboljšanju ekološke svijesti i odnosa prema životnoj sredini.