Finalisti Yes programa

Učenici prvog i drugog razreda Behram-begove medrese u Tuzli Mešić Azra, Merić Amina, Dorić Lejla, Ibrahimkadić Ilhan i Mujezinović Velid plasirali su se u finalni krug testiranja za prestižnu stipendiju Vlade Sjedinjenjih Američkih Država u okviru YES ( Youth Exchange and Study) programa.

Ovaj program razmjene omogućava učenicima iz Bosne i Hercegovine da provedu jednu školsku godinu u Americi, da pohađaju neku od američkih srednjih škola, te budu svojevrsni mladi ambasadori svoje domovine, kulture i vjere tokom svog boravka i pohađanja škole u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovo je veliki uspjeh za učenike, ali i za našu školu, jer se u finalni krug testiranja plasiralo 20 učenika sa područja Bosne i Hercegovine, uključujući i Brčko Distrikt.

Navedeni učenici su i polaznici Access programa učenja engleskog jezika, koji se u Behram-begovoj medresi u Tuzli uspješno organizira u saradnji sa Ambasadom SAD u Bosni i Hercegovini.

Učenike je pripremao profesor Asmir Dorić, profesor engleskog jezika i voditelj Access programa u Behram-begovoj medresi.