Generacija s puno hafiza

{gallery}0610210{/gallery}

U prethodnom periodu troje, sada već bivših, učenika naše škole završilo je hifz i okrunilo se zvanjem čuvara Božije riječi.

Adni Ibrahimović dova je proučena 18. septembra ove godine u Dibekhana džamiji u Tešnju. Njen muhafiz je bio Edin Dedić, profesor kiraeta u Behram-begovoj medresi, kome je hafiza Ibrahimović deseti kandidat koga izvodi u zvanje hafiza Kurana Časnog. Ona je 83.hafiz naše škole. Hafiskoj dovi je prisustvovao i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bakir Izetbegović. Dovi su još prisustvovali i izaslanik Reisul-uleme hafiz Senaid Zaimović, direktor Vakufske direkcije, i muftija zenički Mevludin-ef. Dizdarević, te imami, muderrisi, mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Adna Ibrahimović je rođena 2002. godine u Zenici, od oca Nermina i majke Aide. Završila je osnovnu školu u Tešnju. Behram-begovu medresu je upisala 2017. godine. Njen otac Nermin i amidža Maid su hafizi.

Fadilu Umihaniću proučena je hafiska dova 19. septembra 2021. godine u džamiji u Bašigovcima Gornjim, Medžlis Islamske zajednice Živinice. Muhafiz mu je bio Nedžad Vehabović, kojemu je ovo sedmi kandidat kojeg izvodi u zvanje hafiza Kurana Časnog. On je 82. hafiz naše škole, a osmi hafiz u svojoj generaciji. Dovi su prisustvovali direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, izaslanik Reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafiz Mensur Malkić, predsjednik Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Safet Softić, predstavnik Fondacije za hifz Džemal Muslih, glavni imami, muderrisi, porodica i prijatelji.

Hafiz Fadil Umihanić rođen je 2001. godine od majke Šefike i oca Šekiba. Osnovno obrazovanje je završio u Tuzli, a Behram-begovu medresu je upisao 20017. godine.

Hafiska dova Zuhdiji Deliću 84. hafizu naše škole, proučena je u subotu 2.10.2021. godine u džamiji u Donjoj Lukavici, Medžlis Islamske zajednice Živinice.