Izašao 100. Misak

Stoti broj Misaka iz štampe je izašao u ponedjeljak 14. februara 2022. godine. U ovom jubilarnom broju su članovi redakcije došli do izjava mnogih poznatih ličnosti iz svijeta nauke, sporta, novinarstva, koji su uputili iskrene čestitke povodom ovog značajnog jubileja.

Ovaj broj je drukčiji od prethodnih, jer je svečan i prilika je takva. Na njegovim stranicama je intervju s direktorom Behram-begove medrese Ahmedom Hatunićem, dosadašnjim koordinatorima lista Sevretom Mehmedćehajićem, Amirom Karićem, Mensurom Husićem, Admirom Muratovićem i Senadom Mehmedćehajić.

Također su novinari Misaka razgovarali s urednicom drugog broja lista Merjemom Muratović-Šuta, s trećim urednikom Mirzom Sarajkićem, sa Sumejom Okić koja je bila na čelu redakcije koja je izdala šest brojeva u svom mandatu…

Mnogi poznati su čestitali ovaj jubilej: poznati interpretatori pop-muzike i ilahija Armin Muzaferija, izvođači ilahija hafiz Ahmed Alili, Ibrahim Bilčević, Šejma Mehić, novinarke Almasa Lazović, Šejla Cocalić, Miralem Dautović, Azur Delić, književnica Nura Bazdulj-Hubijar, glavni i odgovorni urednik BIRTV-a Kasim Softić…

Izuzetan doprinos u tehničkom osmišljavanju naslovnica Misaka, ali i općenito lista dao je profesor informatike u našoj školi Elvedin Kozarević, s kojim je obavljen intervju.

Tu je još dosta zanimljivih sadržaja na 100 strana Misaka.

Stoti broj Misaka možete pogledati ovdje.