Kantonalni šampioni iz fizike peti put

U subotu 13.04.2024. godine, održano je XXVIII kantonalno takmičenje učenika srednjih škola iz fizike. Učestvovalo je devedeset takmičara iz dvadeset i jedne srednje škole. Učenici su se takmičili iz tri oblasti:  mehanika i termodinamika, elektromagnetizam, oscilacije i talasi i optika, atomska i nuklearna fizika.

Naši takmičari su i ove godine ostvarili izuzetne rezultate. Baturić Lejla, učenica trećeg razreda je osvojila prvo mjesto iz oblasti elektromagnetizam, oscilacije i talasi. Husein Jašić, učenik četvrtog razreda je zauzeo prvo mjesto iz oblasti optika, atomska i nuklearna fizika. Hamza Osmanović, učenik prvog razreda zauzeo je  treće mjesto iz oblasti  mehanika i termodinamika. Harun Ahmić učenik prvog razreda zauzeo je peto mjesto, a Ensar Hamidović, učenik drugog razreda zauzeo je šesto mjesto iz iste oblasti.

Na Federalnom takmičenju iz fizike našu školu će predstavljati Lejla Baturić, Husein Jašić, Harun Hamzić i Hamza Osmanović. Takmičenje će se održati na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu 27.04.2024. godine.

Naša škola je i ove godine zadržala titulu kantonalnih šampiona iz fizike. Ovo je peti put da smo kantonalni prvaci.

Učenike je pripremao profesor fizike u Behram-begovoj medresi Dino Ćorović.

Domaćin ovogodišnjeg takmičenja iz fizike bila je Mješovita srednja škola Srebrenik.