Lejla Baturić nova hafiza Behram-begove medrese

U džamiji Behram-begove medrese u četvrtak 29.12.2022. godine proučena je hafiska dova Lejli Baturić. Muhafiz joj je profesor kiraeta u našoj školi hafiz Mirnes Spahić, a ona je 39. po redu koju je on proveo do ove časne titule.

Lejla Baturić je 92. hafiz Behram-begove medrese u periodu njenog obnovljenog rada. Hifz je proučila pred Komisijom za polaganje hifza  Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u periodu od 21. do 30.11.2022. godine učeći po tri džuza dnevno.

Hafiskoj dovi su prisustvovali direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, muftija zenički hafiz Mevludin-ef. Dizdarević, predstavnik svjetske organizacije za hifz Džemal Muslih, glavni imami, hafizi, profesori, porodica, rodbina, prijatelji, učenice i učenici naše škole.

Diplomu hafize uručio joj je izaslanik Reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini muftija zenički Mevludin-ef. Dizdarević.

Hafiza Lejla Baturić, kćerka Hajrudina i Aide, rođena je 2006. godine u Tuzli, a živi u Gradačcu, Jelovče Selu. Hifz je počela učiti u prvom razredu Medrese. Odlična je učenica drugog razreda Behram-begove medrese i uz dosta obaveza koje iziskuje učenje hifza, pokazuje veliku naklonost prema izučavanju prirodno-matematičkih nauka, a njeno veliko interesovanje usmjereno je prema izučavanju fizike. Ona dolazi iz porodice u kojoj se njeguje ljubav prema Božijoj riječi. I njena starija sestra Halima Baturić također je hafiza.