Maturanti prošetali kroz Tuzlu

Ulicama svoga grada u utorak 23. maja u svečanoj povorci prošla je još jedna generacija maturanata Behram-begove medrese. Maturanti su u pratnji svojih razrednika i odgajatelja krenuli od Behram-begove medrese i prošetali do Trga slobode, a potom i do Trga prekinute mladosti (Kapije), na kojem je 25. maja 1995. godine ubijena 71 mlada osoba od četničke granate ispaljene sa Ozrena.

Tu su položili bijele ruže i proučili Fatihu, te su se uputili prema Džindić džamiji. Tu su se prisjetili nekoliko profesora svoje škole koji su ukopani u haremu džamije. Nakon toga su krenuli prema mjestu stare zgrade Behram-begove medrese, gdje su fotografisanjem završili šetnju.

Ova 347. generacija maturanata Behram-begove medrese broji 58 učenika i 58 učenica. Razrednici maturantima su bili profesori hfz. Amir Hodžić, Fadil Alić i odgajatelj hfz. Nedžad Vehabović. Razrednice maturanticama su Alma Buljubašić, Jasmina Rahmanović i odgajateljice hfz. Zubejda Gobeljić i Amina Mujić.

Ova generacija je iznjedrila četiri hafiza i jednu hafizu. Brojni takmičari su tokom školovanja na najljepši način predstavljali Medresu na raznim takmičenjima.

Učenik generacije je Muhamed Dedić, a učenica generacije Mirha Čikarić.

Maturskom akademijom, koja će se održati u subotu 27.5.2023. godine, svečanosti ispraćaja ove generacije će biti završene.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.