Maturanti prošetali svojim gradom

{gallery}2505220{/gallery}

Svečanom šetnjom kroz Tuzlu u utorak 24.5.2022. godine svoje školovanje je okončala 346. generacija maturanata Behram-begove medrese.

Maturanti su u pratnji svojih razrednika i odgajatelja krenuli ispred Behram-begove medrese, prošetali do Trga slobode, a potom i do Kapije, prisjećajući se ubijene Tuzlanskle mladosti. Tu su položili bijele ruže i proučili Fatihu, te su krenuli prema Džindić džamiji. Tu su se prisjetili svojih profesora koji su ukopani u haremu ove džamije. Šetnja je završena dolaskom do ulaza u staru medresu, gdje je davne 1949. godine svoje školovanje okončala posljednja generacija učenika Behram-begove medrese, nakon čega je došlo do prisilnog zatvaranja.

Ova 346. generacija maturanata Behram-begove medrese broji 60 učenika i 60 učenica. Razrednici maturantima su bili profesori Asmir Imamović i Dino Ćorović, dok je odgajatelj bio hafiz Abdullah Kapo. Razrednice maturanticama su bile profesorice Merzija Kasumović i Mejra Numanović, a odgajateljice Edina Đedović i Mersa Šabanović-Ibišević.

Ova generacija je dala veliki broj nadarenih učenika koji su na raznim takmičenjima predstavljali našu školu i ostvarili izuzetne rezultate. Među njima je jedan hafiz i jedna hafiza.

Učenik generacije je Amsal Avdihodžić, a učenica generacije je Lejla Dorić.

Maturskom akademijom koja će biti održana u petak, 27.5.2022. godine završavaju se sve maturalne aktivnosti .