Behram-begova medresa druga na 8. takmičenju iz engleskog jezika

Dana 16. 03. 2015. godine Behram-begova medresa u Tuzli bila je domaćin 8. takmičenja iz engleskog jezika za učenike 4. razreda medresa Islamske zajednice u BiH.

Takmičenje organizira Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH, a učestvovao je ukupno 21 takmičar i takmičarka (po tri predstavnika iz sedam medresa: šest bosanskohercegovačkih i medresa iz Novog Pazara), koji su se takmičili u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Na otvaranju takmičenja se u ime domaćina obratio Mensur Husić, pomoćnik direktora Behram-begove medrese za nastavu, a u ime organizatora takmičenja Seid Eminović, rukovodilac Odjela za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Za vrijeme izrade testova, profesori engleskog jezika u medresama su održali sjednicu svoga aktiva, na kojem su razgovarali o mogućim načinima istraživanje stepena ponaznavanja engleskog jezika profesora medresa u kontekstu nastojanja da se nastava iz određenog broja premeta u medresama predaje, djelomično ili u potpunosti, na engleskom jeziku. S tim u vezi, doneseni su određeni zaključci i prijedlozi koji će biti proslijeđeni Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH. 

Nakon zbrajanja rezultata, oglašeni su najbolji. U pojedinčnoj konkurenciji, najuspješniji su bili:

1. mjesto: Abdulah Veladžić i Amina Veladžić, Medrese ”Džemaludin ef. Čaušević” iz Cazina

2. mjesto: Azra Hadžihajdić, Karađoz-begova medresa iz Mostara,

3. mjesto: Ahmed Đozić i Ahmed Pajević, Behram-begova medresa u Tuzli.

U ekipnom plasmanu, najbolje rezultate su ostvarili:

1. mjesto: Medresa ”Džemaludin ef. Čaušević” iz Cazina, s ukupno osvojenih 83 boda,

2. mjesto: Behram-begova medresa u Tuzli, s ukupno osvojenih 80 bodova,

3. mjesto: Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, s ukupno osvojenih 61 bod.

Na kratkoj ceremoniji zatvaranja, nauspješnijim takmičarima u pojedinačnoj kategoriji dodijeljene su diplome i prigodne nagrade, a priznanja najuspješnijim medresama u ekipnom plasmanu.

Predstavnik Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH Sedi ef. Eminović, uručio je prigodnu zahvalnicu Behram-begovoj medresi u Tuzli za organizovanje takmičenja i zatvorio takmičenje.   

Učenike Behram-begove medrese je pripremao i pratio profesor engleskog jezika Asmir Dorić.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.