Medresanska premijera filma U ogledalu

U amfiteatru Behram-begove medrese je u srijedu 30.12.2020. godine CasCader Production održala pretpremijeru filma “U ogledalu”.

CasCader produkcija je udruženje mladih i talentiranih ljudi s prostora cijele Bosne i Hercegovine koji su svoje talente i ljubav prema umjetnosti odlučili uložiti u projekte kakav je ovaj. U februaru ove godine CasCader produkcija je objavila svoj prvi film “Iznad želje i sna”, koji su gledaoci označili kao odličan.

Nakon pretpremijere filma, publici u amfiteatru su se obratili Armin Suljić, režiser, Muamer Žabić, scenarista, i Haris Murić, glumac koji je igrao glavu ulogu.

Među članovima ove produkcije nalaze se i naši učenici: Sabira Ireiz, Ajla Kušljugić, Ismihana Mehmedović, Maida Mehmedćehajić i Harun Bećić.

Maida Mehmedćehajić je igrala jednu od uloga u ovom filmu, Sabira Ireiz je radila na grafičkom dizajnu, Harun Bećić je učestvovao u izradi scenarija, dok su Ajla Kušljugić i Ismihana Mehmedović bile zadužene da svojim kamerama zabilježe sve što se ticalo filma.