Ministar obrazovanja i nauke Elvis Baraković posjetio Medresu

{gallery}2402210{/gallery}

U posjeti našoj školi u srijedu 24. februara ove godine boravio je novoizabrani ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona dr. Elvis Baraković, sa svojim pomoćnikom za pravne i opće poslove Fuadom Mešanovićem.

Tokom posjete, ministar je obišao učenike u toku nastave, a obratio se i Nastavničkom vijeću naše škole. Izrazio je zadovoljstvo s onim što je vidio i poželio još uspjeha u narednom periodu.Također je istakao da je Ministarstvo obrazovanja i nauke našoj školi uvijek otvoreno za saradnju i svaki oblik pomoći. Osvrnuo se na epidemiološku situaciju u našem kantonu, te istakao važnost odvijanja nastavnog procesa, ali i požrtvovanost nastavnog i drugog osoblja koje ulaže veliki napor kako bi se nastava nesmetano odvijala. Napomenuo je da se i u vrijeme rata učilo, radilo i u tom teškom periodu bili smo posvećeni svakom obliku rada i stvaralaštva. Tako bismo trebali i sada.

S ministrom se susreo direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, a susretu su prisustvovali i Fuad Imširović, pomoćnik direktora za nastavu, Sevret Mehmedćehajić, sekretar, i Ramiz Nurikić, pedagog naše škole.