Misak na Hayatu i BIR-u

{gallery}0410210{/gallery}

U četvrtak 30. septembra 2021. godine članovi redakcije našeg školskog lista Misak putovali su u Sarajevo, radi edukativne posjete televizijskoj kući Hayat i radiju Bir. 

U Vogošći im je domaćin bio dugogodišnji uposlenik Hayat televizije i sadašnji urednik kanala Hayatovci Emir Ovčina. On je gostima pokazao televizijske studije i predstavio poznata lica Hayata. Bila je to prilika da se gosti upoznaju s produkcijom i emitiranjem televizijskog programa. U prilogu koji je ekipa ove televizije snimila i emitirala u svom programu učestvovali su članovi redakcije Harun Bečić, Esma Aličić i Azur Čeliković, dok su gošće u emisiji Otvoreni studio bile koordinatorica lista prof. Senada Mehmedćehajić i urednica Sumeja Muratović. 

Druga destinacija je bio Media centar Islamske zajednice u BiH i sjedište BIR radija u sklopu ovog Centra. Tamo im je dobrodošlicu poželio direktor Media centra Amir Sakić. Upoznao ih je s radom radija BIR i jednog od najstarijih listova u Bosni i Hercegovini islamskih informativnih novina Preporod. U svom programu je ovu posjetu popratila i BIRTV, a lektorica Misaka Maida Mehmedćehajić i član redakcije Tarik Junuzović su govorili o našem listu i o samoj našoj Medresi uživo u programu radija BIR.