Nogometaši Behram-begove medrese najbolji u Tuzli

Finalni turnir Općinskih školskih prvenstava u malom nogometu za osnovne i srednje škole održan je 24.04.2014.godine u sportskoj dvorani Behram-begove medrese. U konkurenciji osnovnih škola sastale su se najbolje ekipe iz četiri kvalifikacijske grupe.

Malonogometna ekipa Behram-begove medrese osvojila je prvo mjesto među srednjoškolcima, u polufinalnoj utakmici protiv Građevinske škole igrali su 7:3 dok su u finalu savladali ekipu Medicinske škole sa rezultatom 5:3.

Drugoplasirana ekipa Medicinske škole je do finala došla pobjedom protiv ekipe Saobraćajne škole rezultatom 4:1.

Saobraćajna škola u utakmici za treće mjesto savladala ekipu Građevinske škole sa rezultatom 8:5.

Finalnom turniru prethodila je grupna faza, kroz koju je prošlo 16 srednjih škola iz Tuzle, postigavši slijedeće rezultate:

Grupa „A“, održano 02.04.2014., na malonogometnom terenu JU „Gradski stadion Tušanj“:

Srednja muzička škola – Elektrotehnička škola 0:6, Saobraćajna škola – Rudarska škola 2:1, Turističko-ugostiteljska škola – Gimnazija Meša Selimović 3:4 , Saobraćajna škola – Elektrotehnička škola 5:4 , Gimnazija Meša Selimović-Saobraćajna škola 1:3.

Grupa „B“, održano 08.04.2014., na malonogometnom terenu JU „Gradski stadion Tušanj“:

Gimnazija Ismet Mujezinović – Mašinska škola 7:8 , KŠC „Sveti Franjo“– Mješovita srednja škola 3:0,

Mašinska škola –  Medicinska škola 0:3,  KŠC „Sveti Franjo“ – Medicinska škola 0:5;

Grupa „C“, održano 10.04.2014. na malonogometnom terenu JU „Gradski stadion Tušanj“:

Hemijska škola – Ekonomsko-trgovinska škola 3:2, Behram-begova medresa – Međunarodna škola 6:2 ,

Hemijska škola – Građevinska škola 2:4 , Behram-begova medresa – Građevinska škola 4:1 ;

Tri drugoplasirane ekipe iz grupa su razigravale za ulazak u finale tako da je KŠC „Sveti Franjo“ savladao Gimnazija Meša Selimović rezultatom 2:1,   Građevinska škola je savladala KŠC „Sveti Franjo“ 4:0.

Općinska školska prvenstva u malom nogometu dio su programa Malih olimpijskih igara koje organizuje Sportski savez Općine Tuzla.

Osim malog nogometa do sada su održana i prvenstva osnovnih i srednjih škola u odbojci, košarci i rukometu dok su atletska prvenstva na rasporedu 06. maja 2014. godine na Gradskom stadionu Tušanj.