Obilježavanje Dana državnosti BiH

U četvrtak 26. novembra u Behram-begovoj medresi je obilježen Dan državnosti BiH. U prijepodnevnim satima tribinu o Danu državnosti održali su učenici Medrese zajedno sa učenicima gimnazije KŠC Sveti Franjo Tuzla, Medicinske škole Tuzla i Gimnazije Ismet Mujezinović. Putem panoa, prezentacija i predavanja, učenici su podsjetili prisutne na historijski put Bosne i Hercegovine, značajne ličnosti i događaje.

U poslijepodnevnim satima istog dana, u fiskulturnoj sali naše škole, pripremljen je program za sve učenike i profesore naše škole povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Repertoarom izuzetno vrijedan program, koji je sve prisutne podsjetio na značajne historijske trenutke Bosnei Hercegovine, predstavljene po etapama, od Srednjovjekovne Bosne do danas. Program je dodatno obogaćen izvođenjem ilahija i sevdalinki, te perfomansom „Moja jedina domovina je Bosna i Hercegovina“. Predavanje o manje poznatim, ali ipak vrlo važnim, historijskim činjenicama u razvoju države Bosne i Hercegovine, održao je profesor historije u Behram-begovoj medresi Idriz Memić.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.