Održan program “Brojati do stotinu”

Svečanost na kojoj je obilježeno štampanje stotog broja Misaka održana je u četvrtak 10. marta ove godine. Program pod nazivom Brojati do stotinu sastojao se od muzičkih numera, podsjećanja na odlomke iz prvog broja Misaka, dodjele zahvalnica i obraćanja.

U programu je svoj premijerni nastup u ovoj godini imala učenička instrumentalna grupa, koja je, zajedno s horskom grupom, maestralno izvela dvije cover izvedbe pjesama Dine Merlina i Harija Mata Harija. Svoj premijerni nastup na klaviru imao je i učenik II razreda Jusuf Mehmedćehajić.

Tokom programa prikazan je kratki dokumentarni film, koji je režirala i snimila ekipa redakcije Misaka koja je radila na izdavanju 100. broja.

Zahvalnice su dodijeljene medijskim kućama s kojima je Misak sarađivao u proteklih 25 godina: Radio televiziji Tuzlanskog kantona, televiziji Hayat i Media centru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Za saradnju na popularizacije Misaka u osnovnim i srednjim školama zahvalnice su dodijeljene vjeroučiteljima Rahimi Alibegović, Sumeji Karasalihović, Edini Suljić, Izudinu Smajiću i Džemalu Imamoviću. Zahvalnica za dizajnersku i tehničku podršku dodijeljena je Elvedinu Kozareviću, profesoru informatike u našoj školi, a štampariji Off-Set dodijeljena je zahvalnica za dugogodišnjiu saradnju.

Na svečanosti se obratio direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić. Istakao je važnost novinarske sekcije koja postoji 25 godina i u kojoj se svake godine okuplja veliki broj učenika.

Svečanosti su prisustvovali brojni prijatelji Misaka, koordinatori, profesori, vjeroučitelji,učenici iz osnovne škole Tušanj, bivši članovi redakcije…

Prije svečanosti je otvorena izložba likovnih radova učenika Medrese. Radovi su nastali pod mentorstvom likovnog umjetnika Fikreta Jahića Vršanina.

Ove svečanosti su dobro medijski propraćene.