Kapija je godišnja publikacija Behram-begove medrese, čija je osnovna namjena dokumentarnost. Uz postojeće načine bilježenja važnih događaja u ovoj ustanovi (Ljetopis škole, učenički list Misak, web-stranica i društvene mreže, arhivska građa…) svake godine se u Kapiji objavi kratki pregled svih aktivnosti i programa u prethodnoj školskoj godini.

Kapija je mjesto na kojem će biti sačuvana i zabilježena izlaganja na naučnim skupovima koje Medresa povremeno organizira. Autori referata će unaprijed ustupati svoja autorska prava za objavljivanje te građe.

U svakoj svesci se objavljuju naučni i stručni radovi profesora i saradnika Medrese i to je prostor za ispoljavanje te vrste njihova angažmana. Teme tih radova su prvenstveno vezane za pedagošku praksu, odgoj i obrazovanje učenika, školstvo, teološke teme itd., ali i druge teme općega karaktera.

Važna tematska cjelina Kapije su fragmenti iz života i rada Medrese, u kojoj se prezentiraju najznačajniji događaji koji su obilježili proteklu godinu. Ovaj dio će imati informativni karakter, sa povremenim stručnim ostvrtima na neka od tekućih pitanja života i rada Medrese.

U svakom broju Kapije se objavljuju spiskovi maturanata Behram-begove medrese, koji su okončali svoje školovanje u godini u kojoj se publicira novo izdanje.

Časopis je pokrenut 2015. godine i izlazi jednom godišnje, kao štampana i online publikacija.

Glavni urednik: Fuad Imširović

Redakcija: Ramiz Nurikić, Bekir Šabić, Mukelefa Behaderović i Asmir Imamović

ISSN 2490-3752 (online)

ISSN 2303-7075 (print)

DOI: https://doi.org/10.58584/issn.2490-3752

ARHIVA
Kapija, broj 9
Pogledaj
Kapija, broj 8
Pogledaj
Kapija, broj 7
Pogledaj
Kapija, broj 6
Pogledaj
Kapija, broj 5
Pogledaj
Kapija, broj 3-4
Pogledaj
Kapija, broj 2
Pogledaj
Kapija, broj 1
Pogledaj