Posjeta MFS EMMAUS-u Zvornik i Srebrenica

Članovi sekcije Volonteri Behram-begove medrese, posjetili su u srijedu 19. aprila ove godine dnevni centar EMMAUS u Zvorniku, i internatski dom EMMAUS centra u Potočarima, Srebrenica.

Prikupljanje novčanih sredstava, školskog i didaktičkog materijala za ova dva centra traje još od 5. decembra, inače Međunarodnog Dana volontera. Akciji su se odazvali učenici i profesori naše škole. Posebni pokloni su pripremljeni za štićenike EMMAUS centra u Srebrenici koji borave u internatu.

Štićenici oba centra su pripremili kraći program kojim su se predstavili učenicima naše škole, a ručak i namaz je obavljen u centru u Srebrenici. Odgajateljice centara su predstavile aktivnosti volontera koji se povremeno i po potrebi uključuju u rad centra.

Dogovorena je dalja međusobna saradnja. Aktivnosti koje se u centrima odvijaju, pozitivna klima, njihov rad i djelovanje ulivaju nadu u opstanak na ovim prostorima.

Učenici su iskoristili priliku i posjetili Memorijalni centar Potočari, proučili fatihu, i posjetili novootvoreni muzej.

U pratnji članovima sekcije bile su profesorice Merzija Kasumović, Alma Buljubašić i Merjem Modrić Vildić.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.