Prijem za polaznike ACCESS programa

Polaznici ACCESS programa, naprednog učenja engleskog jezika u organizaciji američke ambasade, a koji se provodi u medresama u BiH i partnerskim školama, imali su prijem kod direktora Medrese Ahmeda Hatunića.

Inače, ova skupina učenika je svoju edukaciju u okviru ovog programa zvanično završila dodjeljivanjem certifikata 19. decembra ove godine, koje im je u Travniku uručila ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack.

acces 152

Direktor medrese je istakao važnost učestvovanja u ovom programu, prilici koja se ne pruža svim učenicima i da ovaj postignuti nivo poznanja engleskog jezika dodatno unapređuju u svom daljem školovanju te da iskoriste naučene vještine za učenje još nekog dodatnog jezika.

ACCESS program ne uključuje samo učenje jezike, već niz aktivnosti kroz radionice, kampove, projekte kojim učenici stiče i druge vještine važne u formalnom obrazovanju.

Prijemu su, osim direktora, prisustvovali profesori engleskog jezika u Behram-begovoj medresi Asmir Dorić i Amila Hasanspahić, te pedagog škole Fuad Imširović.

acces 151