Proučena hafiska dova Muhamedu Jukanu

U utorak 21.11.2023. godine u džamiji Behram-begove medrese proučena je hafiska dova Muhamedu Jukanu. Muhaffiz mu je bio hafiz Amir Hodžić, profesor u Behram-begovoj medresi. On je 99. hafiz Behram-begove medrese.

Hafiskoj dovi su prisustvovali izaslanik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Sead Seljubac, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, pomoćnik direktora za nastavu u Behram-begovoj medresi Fuad Imširović, hafizi, profesori, učenici i učenice, rodbina i prijatelji. Izaslanik reisu-l-uleme dr. Sead Seljubac uručio je diplomu Kur`ana Časnog mladom hafizu Muhamedu Jukanu.

Hafiz Muhamed Jukan je sin rahmetli Nermina i Fatime, rođen je 2005. godine u Tuzli. Osnovnu školu je završio u Simin Hanu, a Behram-begovu medresu upisuje 2020. godine. U novembru iste godine počinje učiti hifz.

Posljednje stranice Kur`ana Časnog proučio je napamet 30.10.2023. godine pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Maturant je u našoj školi i uz dosta obaveza koje iziskuje učenje hifza on je odličan učenik.