Proučena hafiska dovu hafizu Asmiru Imamoviću

Hafiska dova profesoru Asmiru Imamoviću proučena je u utorak 11.06.2019. godine u džamiji Medrese.

On je hifz položio 22. aprila 2019. godine pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Muhafiz mu je hafiz Amir Hodžić, profesor u Behram-begovoj medresi, kojem je no prvi hafiz učenik.

Prisutnima su se obratili direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, muftija tuzlanski Vahid-ef.Fazlović i muftija zenički Mevludin-ef. Dizdarević. Diplomu i priznanje hafiza Kur’ana časnog je uručio muftija Dizdarević. Među gostima su bili i muftija mostarski Salem-ef. Dedović, pomoćnik tuzlanskog muftije Sead Seljubac, te brojni imami, profesori, rodbina i prijatelji.

Hafiz Asmir Imamović rođen je 25.oktobra 1976. godine u Vukovijama Donjim, općina Kalesija. Sin je oca r. Fadila i majke Naile. Osnovnu školu završio je u rodnim Vukovijama, a Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1996. godine.

Godine 2000. diplomirao je na Fakultetu za šerijatsko pravo Univerziteta Al-Azhar. Radio je kao vjeroučitelj u Osnovnoj školi Tušanj, a kasnije kao imam, hatib i mualim u džematu Gračanica Selo. Od 2005. do 2013. godine radi kao profesor/odgajatelj u Behram-begovoj medresi, a od 2013. godine kao profesor akaida. Aktivno govori arapski i engleski jezik. S arapskog jezika preveo je nekoliko djela. Kao učenik Gazi Husrev-begove medrese počeo je učiti hifz pred hafizom r. Mahmudom Traljićem.

hfz asmir 191