Provedena akcija kurbana

Velika akcija klanja kurbana, koju svake godine organizira Behram-begova medresa u saradnji s Muftijstvom tuzlanskim i ustanovma IZ-e u BiH na našem području, uspješno je privedena kraju.

Ovo je najveća akcija koja se provodi na području Muftiluka tuzlanskog. U njoj su muslimani iz Tuzle, Kladnja, Živinica, Brčkog, Tešnja, Doboja i brojnih drugih mjesta iz cijele Bosne i Hercegovine, izvršili uplatu novčanog iznosa za svoga kurbana upravo u Medresi, čime su obavili ovaj važan propis, ali i pomogli funkcioniranje Medrese i brojne socijalne, humanitarne i karitativne aktivnosti Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujući višegodišnjoj dobroj organizaciji, veliki broj muslimana svoje povjerenje u ispunjavanju ove vjerničke obaveze je povjerilo našoj školi.

Prvi dan Kurban-bajrama, nakon klanjanja bajram-namaza, prinesen je kurban za našeg velikog vakifa, utemeljitelja moderne Tuzle i naše škole Behram-bega. Ovim činom prisjećamo se velikog čovjeka čija djela žive i danas, zahvaljujući njegovoj velikodušnosti i viziji koju je imao, a koji je živio prije pet stotina godina. Njega je i danas potrebno spominjati, a njegovih djela se sjećati, kako bismo i sami uvidjeli veličinu pomaganja zajednici i onima kojima je pomoć potrebna. A bajram je najbolje vrijeme da iskažemo ljubav i suosjećanje prema drugima.

Behram-begova medresa se zahvaljuje svima koji su učestvovali u ovoj akciji.