Behram-begova medresa prva na takmičenju iz engleskog jezika

U ponedjeljak 21.2.2022. godine u prostorijama Behram-begove medrese održano je takmičenje iz engleskog jezika za učenike medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Našu školu su predstavljali Hilmo Tulumović, koji je osvojio 86 bodova i Lejla Dorić koja je također osvojila 86 bodova. Oni su dijelili prvo mjesto sa Hamzom Adilovićem takmičarem Gazi Husrev-begove medrese. Naš takmičar Amsal Avdihodžić je osvojio 80 bodova i dijelio je peto mjesto sa Alminom Salkanovićem, takmičarem medrese Osman-ef. Redžović iz Velikog Čajna kod Visokog .

Naša škola je ekipno bila najbolja, te je zauzela prvo mjesto sa 252 osvojena boda.

Na takmičenju su čestvovale Gazi Husrev-begova medresa iz Sarajeva,Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, medresa Osman-ef. Redžović iz Visokog, Karađoz-begova medresa iz Mostara, medresa Reis Džemaludin-ef. Čaušević iz Cazina, medresa Gazi Isa-beg iz Novog Pazara i Behram-begova medresa iz Tuzle. Učestvovao je 21 takmičar.

Domaćin takmičenja iz engleskog jezika bila je Behram-begova medresa. Organizator takmičenja je Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

eng rez 220

eng rez 221