Ramazanski zijareti Autobusa prijateljstva

Prema planu rada Muftijstva tuzlanskog, Behram-begova medresa je i ove godine realizovala projekat Autobus prijateljstva.

U okviru svojih ramazanskih aktivnosti učenici i učenice Behram-begove medrese, zajedno sa svojim profesorima, putuju u različite džemate na području Muftiluka tuzlanskog gdje se upoznaju sa ljudima, običajima i znamenitostima tog mjesta. Tako je bilo i ovog mjeseca ramazana.

U svim medžlisima za predavače i učenike je pripremljen iftar,a nakon akšam-namaza učenici i učenice su u džematima izveli program sastavljen od učenja odabranih odlomaka iz Kur’ana, čitanja prevoda kur’anskih ajeta i hadisa, prigodnih recitacija o blagodatima mjeseca ramazana, te ilahija i kasida.

Na kraju programa prigodnim predavanjem su se obratili profesori Behram-begove medrese koji su bili u pratnji učenicima tokom svake od posjeta.

Predavanja su održali profesori: hfz. Asmir Imamović, hfz. Abdullah Kapo, Smail Hašarić, Kemal Jusufović, hfz. Amir Hodžić, hfz. Nedžad Vehabović, Fadil Alić, Ervin Sejdinović, hfz. Edin Dedić, hfz. Mirnes Spahić, hfz. Muamer Kadrić i Nedim Alić.

Autobus prijateljstva ove godine je bio u posjeti Gračanici, Gradačcu, Brčkom, Živinicama, Kladnju, Kalesiji, Banovićima, Srebreniku, Lukavcu, Čeliću, Bijeljini, Modriči i Tuzli.

Već nekoliko godina Autobus prijateljstva u toku mjeseca ramazana putuje u sve medžlise Tuzlanskog muftijstva i širi toplinu i ljepotu ovog odabranog mjeseca.

Posebnost Autobusa prijateljstva je druženje učenika i učenica Medrese s mladima u medžlisima i džematima koje posjete.