Redakcija Misaka posjetila Stav, Faktor i Radio Bir

Svoj edukativno putovanje u Sarajevo redakcija Misaka je iskoristila za posjetu redakcijama sedmičnog lista Stav, informativnog portala Faktor i Radio Bira.

U redakciji Stava ugostio ih je Filip-Mursel Begović, glavni i odgovorni urednik. Izrazio je veliko zadovoljstvo zbog ove posjete, kao i nadu da će se neko od članova redakcije Misaka nastaviti baviti novinarstvom. Objasnio je koja je uloga i misija ovog renomiranog lista.

Svoju posjetu su iskoristili za obilazak uredništva i redakcije web portala Faktor. Sejad Lučkin, glavni i odgovorni urednik web-portala upoznao je članove redakcije Misaka sa brojem zaposlenih, sa načinom na koji se biraju teme i kako funkcionira jedna ovakva redakcija.

Nakon ove posjete učenici su obišli prostorije Radio Bira, gdje ih je ugostio VD direktor Media centra IZ-e u BIH Nedim Hrbat. On je govorio o važnosti jednog ovakvog islamskog medija. Izrazio je želju da će neko upravo od članova redakcije Misaka imati priiku da svoje prve novinarske zadatke stiče upravo na ovom mediju.

Sa ovom posjetom završeno je jednodnevno upoznavanje redakcije Misaka sa načinom rada i funkcionisanja televizijskih, radijskih, printanih i internet medija. Bilo je ovo jedno inspirativno putovanje za buduće mlade novinare koji će potržiti svoje mjesto popd suncem zasigurno u jednom od ovih medija.