Sajam fakulteta u Medresi

U četvrtak 14. aprila ove godine, u Behram-begovoj medresi je održan drugi Sajam fakulteta. Nastavak je ovo prošlogodišnje dobre prakse da se učenici na jednom mjestu informišu o mogućnostima upisa i studiranja koje nude fakulteti u BiH, ali i omogućiti fakultetima da se prezentiraju našim učenicima, predstave svoje studijske programe, programe stipendiranja i druge specifičnosti, važne učenicima u odabiru budućeg školovanja i zanimanja.

Na Sajam se prijavilo 13 izlagača: Fakultet islamskih nauka u Sarajevu (FIN), Islamski pedagoški fakultet u Zenici (IPF), Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS), Fakultet informacijskih tehnologija Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru (FIT), Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli se predstavio sa 3 odsjeka: Engleski jezik i književnost, Historija i Žurnalistika, Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli, Američki Univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH), Internacionalna poslovno-informaciona akademija Tuzla (IPIA), Evropski univerzitet Kallos Tuzla te Fondacija Proljeće Tuzla.

Sajmu su prisustvovali, prije svega, učenici završnog razreda naše škole, ali su i učenici nižih razreda mogli prisustvovati i informisati se, jer je informacija o studiranju važna i kod odabira izborne nastave.

Kao što je i bila namjera prošle godine, kada je organizovan prvi sajam fakulteta, ovakav vid profesionalne orijentacije učenika Medrese postaje sastavni dio programa usmjerenja učenika u odabiru budućeg školovanja i zanimanja. 

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.