Septembar u Behram-begovoj medresi

U septembru ove godine Behram-begova medresa u Tuzli je organizirala nekoliko manifestacija.

U četvrtak 17. septembra je upriličena hafiska dova za dvoje mladih hafiza Mustafi Mujkiću i Medini Hamzabegović. Oboje su završili Behram-begovu medresu i danas su studenti Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Hafiskoj dovi je prisustvovao veliki broj džematlija, gostiju a izaslanik Reisu-l-uleme je bio hfz. Kenan Musić.

Dan kasnije je održan zajednički roditeljski sastanak. Sastanak je održan u džamiji Behram-begove medrese i činilo ga je obraćanje direktora Medrese svim roditeljima. Poslije zajedničkog, održani su pojedinačni roditeljski sastanci, na kojima su roditelji učenika prvog razreda potpisali ugovore o školovanju njihove djece.

U utorak 22. septembra Medresa je organizirala Bajramsku akademiju u Koncertnoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla. Akademija je tradicionalna manifestacija koju organizuje Medresa. Specijalni gost ove akademije bio je sazlija Jusuf Brkić.

Muftijstvo tuzlansko je i ove godine organiziralo akciju Kurban za Behram-begovu medresu. U ovoj akciji su sudjelovali svi zaposlenici Medrese. Akcija je bila uspješna i osigurane su potrebe u mesu i mesnim prerađevinama i za narednu godinu.