Sportisti na nagradnoj ekskurziji u Osijeku

U protekloj školskoj godini sportisti Behram-begove medrese osvajali su prva, druga i treća mjesta na raznim gradskim, kantonalnim i državnim takmičenjima. Nakon mnogobrojnih pehara koje su sportisti donijeli u našu školu nagrađeni su jednodnevnim izletom u Hrvatsku.

U petak 17.6.2022. godine u pratnji svog mentora profesora tjelesnog odgoja Samira Spahića, pedagoga škole Ramiza Nurikića i sekretara Sevreta Mehmedćehajića posjetili su Osijek. Domaćin u ovom slavonskom gradu bio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Osijek Senad Hevešević. Neizostavni dio posjete bio je obilazak gradskog stadiona Gradski vrt u ovom gradu i posjeta sjedištu istoimenog Medžlisa. Nakon toga posjetili su i centar grada, te su obišli i njegove znamenitosti.

Bila je ovo izuzetna sezona za sportiste Behram-begove medrese, a iza čega stoje sedmice priprema i odricanja. Naši sportisti su kantonalni prvaci u atletici, kantonalni viceprvaci u malom nogometu, a osvojili su i srebro na kantonalnom takmičenju iz košarke, te su u našu školu donijeli bronzano odličje iz odbojke sa gradskog takmičenja. Također su prvo mjesto osvojili na državnom nivou u štafeti, bili su prvi u trčanju na 100 metara na Tuzlanskom kantonu i državni prvaci u trčanju na 100 metara na takmičenju održanom za juniore.